“Alsof we naast elkaar zaten”

Iedereen praat over online coaching. Maar wie heeft er echt ervaring mee? De Zwerm Groep biedt sinds kort online coaching aan via het webbased ontwikkelinstrument Coachi, dat gekoppeld is aan het MDI-Trimetrix Talentenprofiel. De communicatie loopt volledig via het forum, chat, wiki en geïntegreerde skype-functionaliteiten. Wereldwijd kunnen mensen voortaan online gecoacht worden. Coachee Daniël Hilhorst van KPN is vol lof: “Het werkte perfect. Of ik fysiek contact miste? Absoluut niet!”

Je zit niet lekker in je vel. Kun je bij jouw werkgever nog wel excelleren? Of ben je toe aan iets nieuws? Vroeg of laat loop je tegen deze fundamentele vragen aan. De samenwerking verloopt stroef, het plezier is weg, de routine sluipt erin… Wat dan? Niets doen is geen optie, want zowel jij als je baas hebben geen belang bij een gebrek aan motivatie. Een goede coach komt als geroepen om de haperende motor weer aan de praat te krijgen. Er wordt nieuwe zelfkennis gegeneerd en nieuwe energie geleverd. Op naar het volgende hoofdstuk in je carrière!

Bedrijven en organisaties hebben alle belang bij medewerkers die zich blijven ontwikkelen. Maar tijd is kostbaar. Efficiency is noodzakelijk om in crisistijd het hoofd boven water te houden. Hele dagdelen opofferen voor een bezoek aan een coach is niet meer van deze tijd. De oplossing? Online-coaching. Geen reistijd. Geen files. En een coach die altijd beschikbaar is.

De Zwerm Groep biedt online coaching aan. Het werkt zo: de coachee krijgt een code om een eigen MDI-Trimetrix Talentenprofiel te maken. Dat is een wetenschappelijk onderbouwd systeem. Daarmee worden gedrag, drijfveren, waarden en talenten in kaart gebracht, die bepalend zijn voor succesvol functioneren op het werk. De coachee krijgt een eigen account en een afgeschermde omgeving op Coachi. In Coachi (beschikbaar in Nederlands en Engels en straks ook in Duits, Frans en Spaans) kunnen vragen en opmerkingen worden geplaatst. Ook samen met de coach werken aan documenten is mogelijk. De eerste ervaringen zijn positief.

Case KPN

Daniël Hilhorst van KPN was de allereerste die het traject volledig online volgde. Eind 2009 voerde hij in een periode van drie maanden zo’n zes gesprekken van een tot anderhalf uur met coach Peter Roemeling van De Zwerm Groep. Zijn ervaringen? Hilhorst: “Nadat ik de vragenlijst had ingevuld, hebben we eerst per e-mail vraag/antwoord gedaan. Dat beviel niet zo best. Je moet heel nauwkeurig formuleren aangezien het over gevoelens gaat. We hebben toen besloten via skype de communicatie voort te zetten. Dat werkte echt perfect. Slechte ontvangst? Nee hoor. We konden elkaar goed zien, en prima verstaan. Alsof we naast elkaar zaten. Of ik fysiek contact heb gemist? Absoluut niet.”

Hilhorst zat met een paar essentiële vragen in zijn maag. Zit ik nog op mijn plek? Moet ik een volgende stap in mijn carrière zetten? Hij wilde meer inzicht in zijn eigen ik. Bij KPN werd hij aangemoedigd om zijn ‘persoonlijk ontwikkelbudget’ in online-coaching te steken om meer duidelijkheid te krijgen. Hilhorst: “Het proces heeft me echt geholpen om inzicht te krijgen in hoe ik in elkaar steek. Waar ben ik wel en niet goed in? Wat zijn mijn drijfveren? Welk gedrag vertoon ik en zou ik willen vertonen? Ik weet dat ik met mensen om wil gaan, maar in welke werkomgeving? En op welke manier? Dat hebben we allemaal uitgewerkt.”

Meestal planden ze de afspraken vantevoren in. Maar het gebeurde ook wel dat Hilhorst ineens iets kwijt moest en zijn coach online trof. De samenwerking verliep prettig. Hilhorst: “Mijn coach wist altijd een relaxte sfeer te creëren. Hij was duidelijk in zijn interpretaties en wist alle factoren die meespeelden naar waarde te schatten. Zijn uitleg was voor mij heel begrijpelijk en herkenbaar. Jazeker, ik ben erg te spreken over dit systeem. Het is niet zo dat je doormidden wordt gezaagd, maar je wordt wel degelijk geconfronteerd met bepaalde zaken. Vervolgens kun je zelf de noodzakelijke beslissingen nemen. Ik heb na afloop de conclusie getrokken dat ik voorlopig nog goed zit op mijn plek. Dat heeft me vertrouwen gegeven. De onrust is weg.”

MDI-Trimetrix Talentenprofiel

Er wordt nogal eens beweerd dat online coaching een ordinaire bezuinigingsmaatregel is. Roemeling vindt dat onzin -niet in de laatste plaats omdat de kosten ongeveer gelijk zijn. Roemeling coachte zo’n 200 mensen sinds 2006 (fysiek en deels online). Hij ziet meer voordelen dan nadelen van online coaching: “Face to face kan juist heel confronterend zijn. Dat mensen dichtklappen zie ik online minder gebeuren. Het wordt juist als veilig ervaren. De coachee kan beter nadenken over de antwoorden. We komen ook sneller to the point. De voorbereidende vragenlijst met Trimetrix toont vooraf namelijk al de kern van het probleem en geeft dus heel veel richting aan de gesprekken.”

Hoe werkt het MDI-Trimetrix Talentenprofiel? De coachee vult in drie kwartier de vragenlijst in. Die wordt automatisch verwerkt tot een profiel (in elke wereldtaal en gevalideerd voor de specifieke taal- en cultuurgebieden). Op deze manier worden gedrag, drijfveren, interesses en talenten in kaart gebracht, inclusief hun dynamiek ten opzichte van elkaar. Alles wordt inzichtelijk gemaakt met tekst, kleuren en staafdiagrammen.

Roemeling: “Trimetrix is een soort röntgenfoto die laat zien wat iemand nodig heeft om goed te functioneren. Wat zijn in potentie iemands talenten? Komen die uit de verf? Wat zijn de belemmerende gedachtes? Hoe is de interactie met de omgeving? Hoe is iemands gedragsstijl van nature? En in stressvolle situaties? Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand vriendelijk en enthousiast is maar al snel met de vuist op tafel slaat als het even tegen zit. Voor dit soort inzichten is Trimetrix echt een goudmijn.”