Persoonlijk leiderschap

De wereld verandert in een rap tempo. Teams en organisaties veranderen continu. Er zijn vele invloeden, trends en hypes om te volgen. De grip, de leiding over je eigen leven raak je eenvoudig kwijt. Je wordt geleefd, je vrijheid is in het geding, de energie is aan het verdwijnen.

De volgende ontwikkelvragen kom ik daardoor in de praktijk tegen:

 • DZG_dontpanicHoe zorg ik ervoor dat ook ik mijn ambities realiseer?
 • Hoe houd ik de focus ook op mezelf?
 • Welke taken en rollen passen nu bij mij?
 • Wat heb ik te doen om mijn ambities te realiseren?
 • Waar ben ik ook maar weer goed in?
 • Waar ga ik mij na mijn 40-ste verjaardag op richten?
 • Hoe communiceer ik goed met mijn team?
 • Waar komt die stress nu vandaan?
 • Hoe voorkom ik een (volgende) burn-out?
 • Wil ik hier nog wel blijven werken?
 • Wat is mijn ideale baan?

Excelleren in Vrijheid – In balans met jezelf én de wereld om je heen

Verzameling_illustraties_DZG

Zes denkstijlen van Hartman

Vrijheid of vrij zijn is in balans zijn met de wereld om je heen én met jezelf. Excelleren in vrijheid is leidinggeven aan jouw leven, in verbinding met de wereld om je heen. Onze wijze van denken heeft invloed op hoe wij leiding geven aan ons leven, hoe gelukkig en hoe vrij wij ons voelen. En daardoor heeft het een directe invloed op onze prestaties, individueel en in teamverband. Onbalans in het denken belemmert het excelleren.

En in die snel veranderende wereld geef je door deze onbalans de grip uit handen. Je krijgt het gevoel het niet meer in de hand te hebben.

Wat kunt u verwachten

In de begeleiding gaan we op zoek naar de oorzaken die de onbalans teweegbrengen. We gaan balans brengen in het voelende, rationele en actiegerichte denken. Om vervolgens op zoek te gaan naar de balans tussen passie, ambitie, vaardigheden en functie. Zodat jij de regie over jouw leven weer kunt oppakken en jouw ambities kunt realiseren. Dit doen we aan de hand van 4 vragen die van belang zijn om prestaties te verbeteren en om vrijheid te ervaren:

 1. persoonlijkleiderschap4vragenWat wil ik? – Wat is mijn persoonlijke ambitie voor de komende jaren?
 2. Wat kan ik? – Welke vaardigheden en competenties heb ik tot mijn beschikking? En welke wil ik verder ontwikkelen?
 3. Wat ga ik doen? – Welke taken of rollen zorgen er voor dat ik mijn persoonlijke ambities realiseer? En welke doen recht aan mijn vaardigheden en competenties?
 4. Wat wil de organisatie? – Wat is de ambitie van de organisatie en waar in de organisatie komt mijn profiel tot zijn recht?

Een traject ziet er als volgt uit:

 1. Bespreken, inventariseren ontwikkelvragen
 2. Opstellen van persoonlijk profiel (denkstijlen, talenten, drijfveren en gedragsstijlenprofiel)
 3. Interactie en bewustwording
 4. Samenvatten
 5. Ontwikkelvragen beantwoorden
 6. Evalueren

Het traject wordt ondersteund met de volgende methoden en middelen:

 • TriMetrixprofiel: Denkstijlen-, Talenten-, Drijfveren- en Gedragsstijlenprofiel
 • Spellen: Het Gedragsspel en Het Drijfverenspel
 • Oefeningen: Samenvatten, Omschrijven ideale baan, Wisselen van perspectief, meditaties
 • Coachi: Online coachingstool voor interactie, registratie en kennisdeling
 • Literatuurlijst & filmtips
 • Online surveys en 360 graden feedback

Middels bovenstaand traject helpen we jou, de coachee, bewuster te worden van én bewuster om te gaan met eigen denkstijlen, talenten, drijfveren en gedragsstijlen. Om vervolgens antwoorden te formuleren op de ontwikkelvragen. En zo je persoonlijk leiderschap te verbeteren. Met als doel zelf leiding te geven aan jouw leven. 

Aan het einde van het traject:

 • kent de coachee wat de directe effecten zijn van zijn denkstijlen, talenten, drijfveren en gedragsstijlen op zijn persoonlijk leiderschap
 • kent de coachee een methode die in het dagelijks leven handvatten geeft om gelukkiger, vrijer en succesvoller te zijn
 • formuleert de coachee antwoorden op de gestelde ontwikkelvragen

Voor wie

Het traject is geschikt voor mensen die zich de vragen stellen zoals hierboven genoemd.

Kosten

De kosten worden na overleg of intake verstrekt.

Informatie / inschrijven

Neem contact op met Peter Roemeling.

Relevante diensten

Workshop Vrijheid en verbeteren van prestaties

Teamtraining: Excelleren in Vrijheid – In balans met jezelf én met je team

Relevante artikelen

In 5 stappen en 4 vragen de baan waar je hart naar verlangt

Vrijheid – In balans met jezelf en de wereld om je heen

Prestaties verbeteren door zes simpele vragen te beantwoorden