De redactie van BG magazine heeft een aantal auteurs uitgenodigd om vanuit hun eigen expertise te schrijven over ‘Waarden in Werk’. Ik heb het thema belicht vanuit persoonlijke waarden.


Potentieel realiseren door zes universele waarden

Vaak weet je van jezelf wel wat je drijfveren zijn en waar je goed in bent, je talenten. Maar om je talenten daadwerkelijk te verzilveren, daarvoor is nodig dat je weet hoe jij jezelf en de wereld om je heen waardeert. En laat dat nou net iets zijn waar velen van ons zich niet bewust van zijn.

Het waardenpatroon voor persoonlijke ontwikkeling bestaat uit zes universele waarden. Een lage waardering van één of meerdere van deze zes waarden belemmert het verzilveren ervan. Iemand beperkt zichzelf dan in zijn vrijheid om zich te ontwikkelen. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat kun je eraan doen?

Voelen, denken en doen

De mens is een machine. Een machine ontwikkeld door 3,5 miljard jaar evolutie. Opgebouwd uit drie systemen: een buik, een hoofd en een hart. Drie systemen met elk een eigen functie, respectievelijk voelen, denken en doen. En deze functies kunnen we toepassen op twee werelden: jezelf en de wereld om je heen. Hierdoor krijgen we zes functies die we kunnen waarderen óf niet.

Zes waarden om potentieel te realiseren        Zes vragen voor persoonlijke ontwikkeling
1. Voelen van jezelf > Wie ben ik?
2. Logisch denken over jezelf > Waar wil ik naartoe
3. Doen voor jezelf > Welke stappen heb ik te zetten?
4. Aanvoelen van anderen > Wie zijn die anderen?
5. Logisch denken over de wereld > Wat is logisch?
6. Doen voor de wereld > Wat hebben wij te doen?

Het hele artikel, met een casus, is te lezen op de site van BG Magazine.