Over

Cambio Trajecten

In oktober 2000 heb ik Cambio Trajecten ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik was voor mezelf begonnen, maar wist zelf nog niet precies welke rol mij het beste paste. Wat ik wel wist, is dat ik betrokken wilde zijn bij trajecten waar het gaat om een verandering. Ik wilde de wereld graag veranderen, menselijker maken. Maar ik wist ook dat ik de wereld niet kán veranderen. Wat ik wel kan doen, is mensen helpen aan meer zelfbewustzijn en meer zelfkennis.

Vervolgens onderging ik zelf een traject van 2000 tot 2023 om te zoeken hoe ik het beste mijn ambitie kon waarmaken. In 2002 gaan samenwerken als partner van De Zwerm Groep om teams te ondersteunen meesterlijk te gaan presteren. Daar kennis gemaakt met DISC-Gedragsstijlen, Drijfveren van Spranger en Denkstijlen van Hartman. Vervolgens kwam ik erachter dat individuele begeleiding mij beter afging dan teambegeleiding. En ben me dus sinds 2004 meer gaan toeleggen op individuele coaching, en sinds 2010 vrijwel geen teamtrainingen meer gedaan.

Daarnaast heb ik de Stichting Natuurlijke Leren Scheveningen in 2005 opgericht en mede De Vrije Ruimte gestart in 2007. De Vrije Ruimte heeft als motto “Onderwijs is niet het vullen van lege emmers, maar het aansteken van een haardvuur.” Kinderen van 4 tot 18 jaar krijgen daar de vrijheid om zich te ontwikkelen. In lijn met mijn persoonlijke overtuiging: ‘Een mens is van nature nieuwsgiering en wil zich ontwikkelen.” Ik voelde me daar vooral de conceptbewaker. Bewaken dat wat de medeoprichters en docenten als visie hadden opgesteld, in de praktijk werd gebracht.In 2015 ben ik gestopt met de school en uit het bestuur van de stichting gegaan om vervolgens mijn boek te schrijven: Excelleren in vrijheid| Een recept voor persoonlijke ontwikkeling. In dit boek beschrijf ik mijn visie op persoonlijke ontwikkeling. Vlak nadat dat boek het licht had gezien in april 2018, heb ik besloten om uit De Zwerm Groep te stappen en weer 100% op eigen benen te staan. Dat deed ik onder mijn eigen naam, Peter Roemeling, met het logo van de tweespan en de menner. De metafoor voor het wezenlijke van de mens van Plato, afgebeeld op de voorkant van mijn boek.

En begin 2023  besloten om weer onder mijn oorspronkelijke bedrijfsnaam naar buiten te treden. Met hetzelfde logo als in 2000. Wat symbool staat voor een veilige en persoonlijke omgeving waar in rust en met respect en begrip, gewerkt wordt aan persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en groei. Door het vergroten van zelfkennis en zelfbewustzijn worden antwoorden geformuleerd op vragen als: Wie ben ik?, Waar wil ik naartoe? en Welke stappen ga ik zetten?

In de overtuiging dat mensen die bewuster zijn van zichzelf ook bewuster worden van hun omgeving. Dat heeft een positieve weerslag op de omgeving die hierdoor dus meeverandert. Zo draag ik bij aan een mooiere wereld. Een wereld in verandering.