Persoonlijke Ontwikkeling

Onderhoud om je vrijheid te behouden

“Peter has proven to be an excellent coach for me. His personal appraoch and way of working based on talents, motivations and behaviour is creating a clear view on what you are good at and why you are working in a certain way. So ask Peter about it and work on creating knowlegde about yourself.”

Richard Henderickx, Commercieel Strateeg

Om bewust te blijven en bewust te werken aan ambities, krachten, het ontwijken van valkuilen, focus op de juiste acties en het werken aan je ontwikkelpunten, is het van belang om daarover regelmatig te reflecteren. Persoonlijke ontwikkeling is geen eenmalige actie, het is een doorlopend proces waarin de coachee zich kan blijven ontwikkelen.

Hiervoor is het van belang om doorlopend:

  1. Zelfkennis te vergroten en feedback te krijgen;
  2. Ervaringen en gebeurtenissen te evalueren;
  3. Jouw plan te evalueren en eventueel bij te stellen;
  4. De juiste activiteiten te kiezen die bijdragen aan het realiseren van jouw ambities.

Om dit te realiseren plannen we eenmaal per kwartaal een gesprek van 1,5 uur. En zetten we, na onderling overleg, één of meerdere ondersteunende middelen in. Hierdoor ontstaat er meer focus op ambities, krachten, het ontwijken van valkuilen, focus op de juiste acties en het werken aan je ontwikkelpunten. Tussen de gesprekken door is er online contact.

Advies- of coachingsgesprek

Een advies- of coachingsgesprek kan online middels skype of face to face worden gehouden. Face to face gesprekken vinden plaats bij Het Coachhuis of op locatie waar de coachee werkzaam is.

Na akkoord worden de data voor gesprekken bepaald en worden locaties gereserveerd. Voor elk gesprek bereid ik me voor door me in te lezen in reeds gemaakte verslagen en profielen. Van elk verslag werk ik mijn aantekeningen uit en deze deel ik met de coachee. Van elk gesprek maakt de coachee een reflectieverslag. Alle aantekeningen en reflectieverslagen worden gedeeld in mijn online systeem: Coachi.

Ondersteunende methoden en middelen

Een traject is altijd maatwerk. Gesprekken worden daardoor ondersteund en aangevuld met één of meerdere van de volgende methoden en middelen:

  • Gemaakt TriMetrixprofiel: Denkstijlen-, Talenten-, Drijfveren- en Gedragsstijlenprofiel
  • Oefeningen: Wisselen van perspectief, luisteroefeningen, Het Gedragsspel en Het Drijfverenspel
  • Het boek: Excelleren in vrijheid, een recept voor persoonlijke ontwikkeling
  • Literatuurlijst & filmtips
  • Online surveys en 360 graden feedback
  • Reflectieverslagen van de gesprekken