Persoonlijke ontwikkeling

Boost om je vrijheid te pakken

“Als starter op de arbeidsmarkt liep ik tegen muren. Ik wist niet waar mijn talenten lagen. Omdat ik merkte dat ik mij snel verveelde, resulteerde dit in het verzamelen van heel veel klusjes die ik soms niet eens leuk vond. Peter heeft mij geholpen mijn talenten te vinden en ook duidelijk te maken waar ik deze voor kan inzetten. Met de Trimetrix scan als basis hebben we een aantal sessies gehouden om mijn talenten, drijfveren en gedrag te doorgronden. Ik kan nu duidelijk maken wat ik kan, wat ik wil en welke werkzaamheden daarbij horen. Dit maakte mijn werkplezier een stuk groter! De sessies met Peter hebben mij zelfs geholpen met het vinden van een andere baan. Doordat ik al eerder de kritische vragen van Peter had beantwoord, wist ik wat ik zocht en kon dus mijzelf goed profileren. Ik raad het gebruik van de Trimetrix en begeleiding van Peter van harte aan voor iedereen die zichzelf beter wil leren begrijpen!”

Lieke Dotinga, Adviseur waterbeheer en assistent projectleider/projectbeheerser bij Arcadis

De boost is gericht om, naast inzicht, zelfkennis en bewustwording, actief ondersteund te worden bij het verder ontwikkelen van jezelf. Naast antwoorden op persoonlijke ontwikkelvragen, worden er ook antwoorden geformuleerd op de volgende vragen:

 1. Wat wil ik? – Wat is mijn persoonlijke ambitie voor de komende jaren?
 2. Wat kan ik? – Welke vaardigheden en competenties heb ik tot mijn beschikking? En welke wil ik verder ontwikkelen?
 3. Wat ga ik doen? – Welke acties, taken of rollen zorgen ervoor dat ik mijn persoonlijke ambities realiseer? En welke doen recht aan mijn vaardigheden en competenties? Wat zijn mijn ontwikkelpunten het komende jaar?

Een boost geven aan je persoonlijke ontwikkeling gaat middels de volgende stappen:

 1. Opstellen van persoonlijk TriMetrixprofiel (denkstijlen, talenten, drijfveren en gedragsstijlenprofiel)
 2. Bespreken, inventariseren ontwikkelvragen
 3. 5 coachingsgesprekken
 4. Diverse huiswerkopdrachten: bijvoorbeeld reflectieverslagen schrijven, samenvatten profiel, omschrijven ideale baan, ouderboodschappen onderzoeken
 5. Ontwikkelvragen beantwoorden
 6. Evalueren

Het traject heeft een doorlooptijd, afhankelijk van de coachee, van 2 tot 4 maanden.

Advies- of coachingsgesprek

Een advies- of coachingsgesprek kan online of face to face worden gehouden. Face to face gesprekken vinden plaats bij Het Coachhuis (met locaties in het hele land) geheel  of op locatie waar de coachee werkzaam is.

Na akkoord worden de data voor gesprekken bepaald en worden locaties gereserveerd. Voor elk gesprek bereid ik me voor door me in te lezen in reeds gemaakte verslagen en profielen. Van elk gesprek werk ik mijn aantekeningen uit. Van elk gesprek maakt de coachee een reflectieverslag.

Ondersteunende methoden en middelen

Een traject is altijd maatwerk. Gesprekken worden daardoor ondersteund en aangevuld met één of meerdere van de volgende methoden en middelen:

 • Gemaakt TriMetrixprofiel: Denkstijlen-, Talenten-, Drijfveren- en Gedragsstijlenprofiel
 • Oefeningen: Wisselen van perspectief, luisteroefeningen, Het Gedragsspel en Het Drijfverenspel
 • Het boek: Excelleren in vrijheid, een recept voor persoonlijke ontwikkeling
 • Literatuurlijst & filmtips
 • Online surveys en 360 graden feedback
 • Reflectieverslagen van de gesprekken