Persoonlijke ontwikkeling

Advies om je vrijheid te zien

“Met Peter te werken is gewoon fantastisch. Hij helpt met zijn gestructureerde aanpak en simpele tools uiteenlopende carrièreproblemen in kaart te brengen en jouw eigen sterkte punten op een makkelijke manier te ontdekken en te bepalen wat je in jouw werkleven nodig hebt om met passie en enthusiasme elke dag opnieuw aan de slag te gaan. Door Peter´s hulp en advies heb ik duidelijk inzicht gekregen in mijn eigen behoeften qua werkinhoud en werkomgeving en ben zo in staat om beter keuzes te maken voor de volgende stappen in mijn carrière ontwikkeling. Ik kan Peter´s coaching van harte iedereen aanbevelen.”

Ines Rüthrich, Project Manager & Implementation Consultant at Talentsoft

Het advies is gericht op het vergroten en meer zicht krijgen op eigen krachten, valkuilen en ontwikkelpunten. Het geeft een onafhankelijk advies van een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het beschrijft hoe het persoonlijk leiderschap te verbeteren en hoe jezelf verder te ontwikkelen. Een adviestraject ziet er als volgt uit:

 1. Opstellen van persoonlijk denkstijlen, talenten-, drijfveren- en gedragsstijlenprofiel (30 min.)
 2. Bespreken profiel (3 uur)
 3. Een tweede gesprek om vragen te beantwoorden (1,5 uur)
 4. Adviesgesprek (1,5 uur )
 5. Evalueren (15 minuten)

Het traject heeft een doorlooptijd van 6 weken tot 2 maand.

Advies- of coachingsgesprek

Een advies- of coachingsgesprek kan online of face to face worden gehouden. Face to face gesprekken vinden plaats bij Het Coachhuis (met locaties in het hele land) of op locatie waar de coachee werkzaam is. Na akkoord worden de data voor gesprekken bepaald en worden locaties gereserveerd. Voor elk gesprek bereid ik me voor door me in te lezen in reeds gemaakte verslagen en profielen. Van elk gesprek maakt de coachee een reflectieverslag.

Ondersteunende methoden en middelen

Een traject is altijd maatwerk. Gesprekken worden daardoor ondersteund en aangevuld met één of meerdere van de volgende methoden en middelen:

 • Gemaakt TriMetrixprofiel: Denkstijlen-, Talenten-, Drijfveren- en Gedragsstijlenprofiel
 • Oefeningen: Wisselen van perspectief, luisteroefeningen, Het Gedragsspel en Het Drijfverenspel
 • Het boek: Excelleren in vrijheid, een recept voor persoonlijke ontwikkeling
 • Literatuurlijst & filmtips
 • Online surveys en 360 graden feedback
 • Reflectieverslagen van de gesprekken