Persoonlijke ontwikkeling

De gesprekken met Peter hebben mij geholpen om koers te bepalen. De uitnodigende werkwijze om zelf tot inzichten te komen – Peter zal je nooit kant-en-klare antwoorden geven – heeft geleid tot keuzes waar ik in geloof. Ook ruimte geven aan het denkproces en de tijd nemen om zaken te onderzoeken vond ik prettig. Ik waardeer Peters open approach, vrij van oordeel en met respect voor alles wat een mens een mens maakt. Resultaat is een weloverwogen aanpak waar ik sterk in sta.

Floor Driessen, Adviseur zorghuisvesting

Met mijn ervaring sinds 1996 als coach, adviseur en trainer, en sinds 2006 als gecertificeerd TriMetrixconsultant, heb ik een werkwijze ontwikkeld waarmee ik mensen kan begeleiden om te Excelleren in vrijheid en om te werken aan hun ontwikkeling en leiderschap.

Hiervoor heb ik drie diensten ontwikkeld:

Middels onderstaande 5 processtappen en 4 vragen help ik jou daarbij. Dat gaat veelal over:

 • Persoonlijk leiderschap en zelfsturing
 • Loopbaanontwikkeling en talentontwikkeling
 • Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Communicatie en samenwerking

Het proces is vrijwel altijd hetzelfde zoals in de illustratie is afgebeeld. De intensiteit, duur en ontwikkelvragen zijn persoonlijk. De in te zetten materialen, middelen en het aantal gesprekken varieert.

Met mijn ervaring sinds 2006 als gecertificeerd TriMetrixconsultant en sinds 1996 als coach, adviseur en trainer, heb ik een werkwijze ontwikkeld waarmee ik mensen kan begeleiden om te Excelleren in vrijheid en om te werken aan hun ontwikkeling.

Ontwikkelgesprek

Een ontwikkelgesprek kan online middels skype of face to face worden gehouden. Face to face gesprekken vinden plaats bij Het Coachhuis of op locatie waar de coachee werkzaam is.

Na akkoord worden de data voor gesprekken bepaald en worden locaties gereserveerd. Voor elk gesprek bereid ik me voor door me in te lezen in reeds gemaakte verslagen en profielen. Van elk verslag werk ik mijn aantekeningen uit en deze deel ik met de coachee. Van elk gesprek maakt de coachee een reflectieverslag. Alle aantekeningen en reflectieverslagen worden gedeeld in mijn online systeem: Coachi.

Ondersteunende methoden en middelen

Een traject is altijd maatwerk. Gesprekken worden daardoor ondersteund en aangevuld met één of meerdere van de volgende methoden en middelen:

 • Gemaakt TriMetrixprofiel: Denkstijlen-, Talenten-, Drijfveren- en Gedragsstijlenprofiel
 • Oefeningen: Wisselen van perspectief, luisteroefeningen, Het Gedragsspel en Het Drijfverenspel
 • Coachi: Online coachingstool voor interactie, oefeningen, registratie en kennisdeling
 • Het boek: Excelleren in vrijheid, een recept voor persoonlijke ontwikkeling, Peter Roemeling, ISBN: 978-90-812163-0-2
 • Literatuurlijst & filmtips
 • Online surveys en 360 graden feedback
 • Reflectieverslagen van de gesprekken

De denkstijlen van Hartman, de drijfveren van Spranger en de gedragsstijlen van Marston, gemeten en weergegeven in het TriMetrixprofiel, bieden een uitstekend uitgangspunt voor gesprek. Een gesprek over wat Excelleren in vrijheid voor jou betekent in de praktijk.