Lees je deze nieuwsbrief op je telefoon?
Draai het dan een kwartslag om het goed te kunnen lezen.

 


EXCELLEREN IN VRIJHEID

INSPIRATIE EN NIEUWS

VOEL JE VRIJ IN 2020

De komende dagen sluiten we het jaar af. Terugkijken, evalueren en dromen. Wat ging goed? Waar heb ik van genoten? Wat kan beter? Waar wil ik naar toe? Wie wil ik zijn? Wat ga ik dan doen in het nieuwe jaar?

Hieronder inspiratie van Freek de Jonge, Greta Thunberg, Steven Pinker en The Optimist.

En nieuws van mijn kant over de belangrijkste activiteiten die ik ga ontplooien in 2020 om van toegevoegde waarde te zijn.

INSPIRATIE

WEES NIET BANG

wees niet bang je mag opnieuw beginnen
vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast
houd je aan regels volg je eigen zinnen
laat die hand maar los of pak er juist een vast

wees niet bang voor al te grote dromen
ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht
hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen
het mooiste overkomt je het minste is bedacht

wees niet bang voor wat ze van je vinden
wat weet je van een ander als je jezelf niet kent
verlies je oorsprong niet door je te snel te binden
het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went

wees niet bang je bent een van de velen
tegelijk is er maar een als jij
dat betekent dat je vaak zult moeten delen
en soms zal moeten zeggen laat me vrij

Gedicht van Freek de Jonge uit ‘Kijk, Dat Is Freek’, 2011.

 

.

VERLICHTING NU

In de media ook het afgelopen jaar weer veel bangmakerij, angst en ellende. Kijk je naar de feiten dan gaat de wereld niet ten onder, aldus Steven Pinker. We worden overal op de wereld rijker, leven meer in vrede, zijn gezonder en gelukkiger, de kwaliteit van leven wordt beter en zelfs over het milieu zijn positieve verbeteringen te melden. Echter, de vooruitgang en de verlichting staan onder druk.’ Er is scepsis tegen wetenschap en het redelijke denken wordt ondermijnd. Absolute aanrader om te lezen: Verlichting NU. 

TOON JE UNICITEIT EN VERBETER HET WERKKLIMAAT

Elk mens is uniek. En deze uniciteit heb je kenbaar te maken. Als een uniek mens zich kenbaar maakt in woorden en er een begin mee maakt in zijn daden, wordt er iets nieuws in gang gezet. Er wordt iets nieuws ‘geboren’. Laat je inspireren door Greta en zie het belang om je gedachten, ideeën, gevoelens, emoties, intenties en wil te tonen. Wees niet bang, voel je vrij, kom in actie om jouw werkklimaat te veranderen.  Wie weet wordt jij ‘The person of the year’ in jouw organisatie. 
Lees artikel >> Werkklimaat verbeteren? Maak helden van je medewerkers!GRATIS EXEMPLAAR VAN THE OPTIMIST

Gedachten, ideeën, gevoelens, emoties, intenties en de wil van positief ingestelde mensen komen aan bod in het blad The Optimist. Een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen. Het laatste nummer heeft als thema: vrijheid. Met daarin een verhaal over mijn boek en mijn motivatie om me in te zetten mensen te helpen met hun ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.


Website The Optimist

Wil jij gratis het blad ontvangen? Laat het me weten voor 6 januari 2020. Ik heb 5 exemplaren die ik verloot onder de geïnteresseerden.

IK WIL GRAAG EEN GRATIS EXEMPLAAR ONTVANGEN

NIEUWS VOOR 2020

ELKE MAAND EEN WORKSHOP

In 2019 heb ik de workshop ontwikkeld: Excelleren in vrijheid. Tijdens de workshop presenteer ik in het kort de visie op mens zijn en persoonlijke ontwikkeling zoals beschreven in mijn boek. Vervolgens schetsen de deelnemers hun eigen mentale balans. Dit geeft inzicht in de krachten en valkuilen voor ontwikkeling, persoonlijk leiderschap en hoe iemand zijn mentale vrijheid kan vergroten. Aan de hand van dit inzicht kan een eigen recept worden opgesteld waarin activiteiten staan die jou hierbij helpen.

15 januari staat de eerstvolgende gepland. Iedereen kan zich inschrijven. Voor € 79,- kun je deelnemen. Dat is inclusief mijn boek t.w.v. € 34,95. De workshop kan ook in-company worden ingezet om een beeld te krijgen hoe een team of organisatie zich kan ontwikkelen.
Meer informatie over de workshop >>  IK BEN ERBIJ OP 15 JANUARI

AMBITIE: NIEUW BOEK

Het boek Excelleren in vrijheid is een praktisch filosofisch intellectueel boek dat je aanzet tot zelfonderzoek. Tijdens het afgelopen jaar is bij mij het idee ontstaan om een fictief verhaal te schrijven. De menner, het weerbarstige paard en het ijverige paard beleven daarin allerlei avonturen omdat ze voor een enorme uitdaging staan. Door zelfonderzoek, vergroten van de zelfkennis, bewust worden van de wereld om hen heen, en goed gebruik te maken van de dieren daarin, weten ze de uitdaging te doorstaan.


In het komende jaar wil ik me laten inspireren en het verhaal verder uitdenken. In 2021 kan ik dan beginnen met schrijven. En in 2022 hoop ik dan weer een boek te kunnen presenteren. Ideëen en tips hoor ik uiteraard graag

MIJN TOEGEVOEGDE WAARDE IN 2020Mijn bijdrage om de wereld een beetje mooier te maken is om mensen in organisaties te helpen aan meer zelfinzicht en meer zelfbewustzijn. Zodat iemand zijn uniciteit gaat ontdekken en inzetten, zich vrij voelt, de angst overwint en zelfvertrouwen krijgt, zich gaat ontwikkelen en leiding neemt over zijn leven. Om zo een waardevolle(ere) bijdrage te leveren aan de wereld. En daar zet ik mij, ook in 2020, voor in.

HELP MIJ BIJ MIJN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Fijne kerstvakantie en jaarwisseling gewenst.

Geniet, rust uit
Laat je inspireren
Wees niet bang
Voel je vrij

Met vriendelijke groet,
Peter Roemeling

ELKAAR INSPIREREN?

JA, IK WIL EEN KEER MET JE AFSPREKEN

TIP of SUGGESTIE?

IK BEN EEN EN AL OOR!

Twitter Twitter

Facebook Facebook

Website Website

Email Email

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*