Lees je deze nieuwsbrief op je telefoon?
Draai het dan een kwartslag om het goed te kunnen lezen.

EXCELLEREN IN VRIJHEID

INSPIRATIE EN NIEUWS

WAAR GENIET JIJ VAN TIJDENS VAKANTIE?

De wereld verlangt veel van ons. Het hele jaar streven we naar het beste. Een goede opleiding, succes in het werk, elke dag gelukkig zijn, het hebben van sociale contacten, altijd mobiel bereikbaar, kinderen die het goed doen op school, meerdere keren per jaar op vakantie, een goed pensioen. Het nadeel van deze verlangens is dat ze aangeleerd zijn. Het is extrinsiek gemotiveerd. En we hebben het er zo druk mee dat we niet meer weten wat ons intrinsiek motiveert. Ons aangeboren verlangen om te genieten is, door alle ambitie en ijver, een jaar lang ondergewaardeerd en zo weggestopt. Op vakantie herinneren we vaak weer waar we eigenlijk van genieten en waar we naar zouden willen streven.

INSPIRATIE

FUCK THE ECONOMY. IT’S THE PLANET STUPID

We zetten ons het hele jaar in om de economie draaiende te houden. Tijdens de vakantie genieten we ook van onze planeet. Dat kan anders. Nee, dat moet anders. De wereld is toe aan een andere invulling van persoonlijk leiderschap. Het is dé uitdaging dat we ons meer laten leiden door onze intrinsieke -, en minder door onze extrinsieke motivatie. De jeugd wijst ons de weg!
Lees artikel >> DWANGMATIG REIZEN

Psychiater Dirk De Wachter over “dwangmatig” reizen: “Is je tuin soms niet beter dan twaalf uur te vliegen?”

De jaarlijkse vakantie-uittocht is begonnen met bijhorende files op de wegen, wachtrijen in de luchthavens en overbevolkte treinen. Wat bezielt mensen om, eens de vakantie begonnen is, zo snel mogelijk van huis weg te trekken? “Het is een drang vol tegenstellingen”, zegt de bekende psychiater Dirk De Wachter in “De wereld vandaag”.
Artikel en interview in vrtNWS >>  PLEIDOOI VOOR ‘EEN NIEUWE MENS’

‘Mensen, besef wat mens-zijn is. Want dat is een ongelofelijk wonder en een enorm voorrecht. Dus kom in beweging. Maak er ernst mee. Richt je niet op miljonair worden, maar zet je in voor een nieuwe, rechtvaardige samenleving en een nieuw denken over vrede en veiligheid.’

Citaat uit een artikel in de Vokskrant over oud-diplomaat Edy Korthals Altes (94): ‘De nieuwe mens stemt mij hoopvol’CREEER JEZELF IN VRIJHEID

In de komende vakantie kom je los van de drukte van het afgelopen jaar. Ga dan eens na waar jij van geniet maar waar je eigenlijk niet aan toekomt.
Zoek de rust op en laat je verrassen door de gevoelens, emoties en inzichten die naar boven komen. Oordeel er niet over maar laat ze gewoon toe, verwonder je. Schrijf ze op als je wilt.
En vraag je eens af hoe jij leiding wilt geven aan jouw ‘nieuwe’ leven. Laat jij je na de vakantie weer gevangen nemen door de waan van de dag? Of ga je meer ruimte geven aan dat wat jou intrinsiek motiveert? Maak een keuze, spreek je uit, neem initiatief, kom in actie en reken af met alle stress en frustraties.
Lees artikel: Ergens voor in de wieg gelegd? Creëer jezelf in vrijheidHULP OF ADVIES

En wil je na de vakantie bepaalde keuzes gaan maken, maar kom je niet tot de essentie? Wil je jouw leven een andere richting geven maar weet je niet waarheen? Neem dan gerust contact op om te bespreken hoe ik je kan helpen of adviseren.
AANVRAAG HULP of ADVIES

BOEK

Wil je liever tijdens de vakantie geïnspireerd worden door het leiderschap van bekende wereldburgers? Of door de visie van Socrates op persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling? Lees dan mijn boek, teken de grafiek op pagina 181, en ontdek hoe jij jouw persoonlijk leiderschap kan vergroten en daarmee jezelf én de wereld een plezier doet.BESTEL BOEK

NIEUWS

QUICKSCAN IN DE TUIN

In de tuin van De Vrije Ruimte werd onlangs het Waardenfestival gehouden. Kinderen, ouders en geïnteresseerden, konden allerlei activiteiten ondernemen in het kader van de waarden, uitgedragen in dit schooljaar: verantwoordelijkheid, samenwerking, liefde, eerlijkheid en vriendschap.

In het kader van eerlijkheid heb ik ze de spiegel voorgehouden. Middels 18 simpele vragen konden ouders een quickscan maken van hun persoonlijk leiderschap. In een gesprek van 20 minuten zijn 12 ouders op verfrissende wijze met zichzelf geconfronteerd.

Wil je ook een keer, liefst in de zon, een scan maken van jouw persoonlijk leiderschap? Wil je ook eens goed in de spiegel kijken? Let me know.IK WIL EEN QUICKSCAN

BLOGGERS IN DE TUIN

Sinds kort mag ik me gastblogger noemen. Twee blogs per jaar ga ik schrijven over (persoonlijk) leiderschap voor Sandra Bouckaert’s nieuwsbrief/website. In de tuin heb ik kennis gemaakt met de andere gastbloggers: Louise Boelens en Karin Brugman. Na een brainstorm over mogelijk onderwerpen voor een blog, eindigden we met een zeer goed verzorgde borrel.
Sandra Bouckaert is gespecialiseert in Deed Democracy en geeft o.a. het Leiderschapsprogramma Co-Resolve waarin ik een individuele leerroute verzorg.22 SEPTEMBER PEACE IN THE PARK

Tijdens het Peace in the Park festival geef ik mijn workshop Excelleren in vrijheid in de Paleistuin bij de Koninklijke stallen in Den Haag. Socrates was op zoek naar rechtvaardigheid en harmonie. Hartman wilde vrede in de wereld. Tijdens de workshop geef ik bezoekers inzicht hoe deze visies hun innerlijke vrede kan bevorderen.NETWERKEN EN WIJNPROEVEN

Een keer per jaar wil ik mijn netwerk bij elkaar brengen. Met als doel kennismaken, inspireren en genieten. Op 15 november organiseer ik hiervoor een wijnproeverij samen met Antoine van Esch, eigenaar van Tire Bouchon en bekend om zijn authentieke en karakteristieke wijnen uit Europa. Waarmee hij regelmatig in de prijzen valt. Tijdens de proeverij neemt Antoine ons mee op reis langs diverse wijngaarden en laat ons kennis maken met ‘Vin nature’.


Locatie: Den Haag
Tijdstip: 16:00 uur tot 18:30 uur
Kosten: +/- € 12,50

IK KOM 15 NOVEMBER

Fijne vakantie of zomer gewenst.
Wil je na de vakantie een keer een kop koffie drinken? Neem contact met me op.
Heb je tips of suggesties voor interessante artikelen, verhalen of om de nieuwsbrief te verbeteren? Ik hoor ze graag.Met vriendelijke groet,
Peter Roemeling

KOFFIE DRINKEN?

JA, IK WIL EEN KEER MET JE AFSPREKEN

TIP of SUGGESTIE?

INSPIREER ME!

Twitter

Facebook

Website

Email

Copyright © 2019 Excelleren in vrijheid, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp