Lees je deze nieuwsbrief op je telefoon?
Draai het dan een kwartslag om het goed te kunnen lezen.

EXCELLEREN IN VRIJHEID

INSPIRATIE EN NIEUWS

FOCUS

Hallo,

Sinds 1 januari heb ik afscheid genomen van De Zwerm Groep met maar één reden: 100% focus. Focus op dat waar ik van geniet en energie van krijg: mensen helpen aan meer zelfkennis en zelfbewustzijn. Zodat iemand keuzes maakt, de juiste stappen zet, de leiding neemt over zijn leven en gaat nastreven wat ze werkelijk wil, groeit als mens, zich ontwikkelt en gaat Excelleren in vrijheid.

Door een paar keer per jaar een mail te sturen wil ik je inspireren. En ga ik jou van mijn ervaringen en ontwikkelingen op de hoogte houden. Wil je weten hoe ik dat ga doen? Lees de nieuwsbrief.

INSPIRATIE

VERHALEN

Lezers van mijn boek waarderen de verhalen van de bekende mensen enorm. Daarom ga ik door met het samenvatten van biografieën van bekende mensen.

De eerstvolgende is het verhaal over de ontwikkeling van Charly Chaplin. En ook Nelson Mandela staat op mijn lijstje. Zijn autobiografie, ‘De lange weg naar de vrijheid’, is erg de moeite waard.

Ken jij interessante biografieën waarin veel aandacht is voor de jeugdjaren? Laat het me weten. Gebruik hiervoor de button TIPS EN SUGGESTIES onderaan deze mail.

Verder ga ik ook elk jaar een aantal verhalen vertellen over mensen die ik heb begeleid. Zoals het verhaal van de journalist over zijn proces om meer energie van zijn werk te krijgen. Lees het verhaal op mijn website.ARTIKELEN EN BOEKEN

Interessante artikelen of boeken ga ik in mijn nieuwsbrief vermelden. Lees jij een boeiend verhaal of theorie over persoonlijke ontwikkeling of teamontwikkeling? Laat het me weten. Gebruik hiervoor de button onderaan deze mail. Deze ga ik dan weer doorzetten in mijn netwerk.Filosoof Welmoed Vlieger: ‘Leef vanuit jezelf, zonder altijd te zoeken naar een waarom’. Artikel uit de Volkskrant waarin de tweespan en de menner wordt aangehaald om de kern van mens-zijn te illustreren.

NIEUWS

Om het gedachtengoed van Excelleren in vrijheid verder uit te dragen en toe te passen, onderneem ik verschillende activiteiten.

SANDRA BOUCKAERTSandra Bouckaert is specialist Deep Democracy en verzorgt onder andere de in-company Deep Democracy Leiderschapstraining, de Co-Resolve. Sandra heeft mij benaderd om hierin te gaan samenwerken.

Het leiderschapsprogramma is gericht op participatief leidinggeven en is gebaseerd op de Lewis-methode van Deep Democracy. De methode is bovenal geschikt voor het leiden van groepen die gekenmerkt worden door grote verschillen en diversiteit. In de training leer je:

  • hoe je besluiten neemt met draagvlak, met oog voor het minderheidsstandpunt,
  • hoe je om gaat met spanningen en spanning ombuigt naar groepsproductiviteit,
  • hoe je grip krijgt op groepsdynamiek,

De module die ik ga toevoegen: Het vergroten van het persoonlijk leiderschap voor duurzame ontwikkeling. De deelnemers krijgen meer zelfkennis, worden zelfbewuster en gaan met meer focus en gerichte ontwikkelpunten de training van Sandra volgen.

Wil je meer informatie over de Co-Resolve klik dan hier. Heb je interesse in deze leiderschapstraining neem dan contact op met Sandra of mij via onderstaande button.

IK HEB INTERESSE IN DE CO-RESOLVE

TOPTALENT IS VOORSPELBAARToptalent is zeker voorspelbaar. De afgelopen jaren meer dan 50 talentvolle langebaanschaatsers gesproken en profielen van gemaakt. En het wordt steeds duidelijker wat het mentale DNA van een toptalent is. Daarom dit jaar zeker één artikel over wat een talent van een toptalent onderscheidt. En waarin zit hem nu het verschil? Zit dat in de denkstijlen, drijfveren of gedragsstijlen?  Binnenkort is een student bewegingswetenschappen aan de VU klaar met haar afstudeeropdracht. Ze heeft de relatie tussen de denkstijlen en de duurzame ontwikkeling van een langebaanschaatser onderzocht. Zodra daar meer over bekend is, laat ik het jullie weten.

7 LESSEN VOOR MIDDELBARE SCHOLIEREN

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft een derde van alle jongeren een mentale aandoening. Daarbij gaat het om depressie, verslaving en burn-out. In het onderwijs leren we kinderen ook niet wat mens-zijn is en hoe te Excelleren in vrijheid. Daarom ben ik sinds oktober 2018 gestart als docent persoonlijke ontwikkeling op De Vrije Ruimte. Eerst lessen gegeven aan 16-19 jarigen. En onlangs gestart met een groep 14-16 jarigen. Mijn uiteindelijke doel is een (werk)boek te ontwikkelen voor 14-19 jaar. Mijn ervaringen ga ik delen in deze nieuwsbrief.

7 LESSEN VOOR VOLWASSENEN

Heb jij als volwassene interesse om kennis te maken hoe jij je persoonlijk kan ontwikkelen en kan Excelleren in vrijheid? Laat het me weten en ik neem contact met je op over de mogelijkheden om de 7 lessen te volgen.

Wil jij medewerkers in je organisatie kennis laten maken met persoonlijke ontwikkeling en Excelleren in vrijheid? Laat het me weten en ik neem contact met je op over de mogelijkheden om de 7 lessen te volgen.

IK HEB INTERESSE IN DE 7 LESSEN

BUSINESS NETWORK INTERNATIONAL

Sinds enkele maanden ontbijt ik elke donderdagochtend van 06:30 uur tot 08:30 uur op de golfbaan van Ockenburg met een groep gedreven en interessante ondernemers. Mijn doel?
  1. Persoonlijke ontwikkeling als ondernemer;
  2. Zakelijk netwerk vergroten;
  3. Acquisitie en het bestendigen van mijn business.
Wil je een keer mee ontbijten? Laat het me weten en ik zorg dat je een keer kan komen kennismaken!

IK KOM KENNISMAKEN MET DE ONDERNEMERSGROEP

ADVIES, BOOST & ONDERHOUD

Voor mijn drie meest verkochte diensten in het kader van persoonlijke ontwikkeling heeft mijn grafische vormgever, Ruud Overwater, iconen ontwikkeld.

 

ADVIES PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
 

BOOST PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
 

ONDERHOUD PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

TIPS OF SUGGESTIES?

Dit was dus mijn eerste nieuwsbrief. Hopelijk ben je geïnspireerd en heb je interessante onderwerpen gelezen.

Heb je tips of suggesties voor interessante artikelen, verhalen of om de nieuwsbrief te verbeteren? Ik hoor ze graag.

Met vriendelijke groet,
Peter Roemeling

MAIL MIJ TIPS OF SUGGESTIES

Twitter

Facebook

Website

Email

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*