Lees je deze nieuwsbrief op je telefoon?
Draai het dan een kwartslag om het goed te kunnen lezen.


EXCELLEREN IN VRIJHEID

GOED ZIJN

Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap gaat over goed zijn voor jezelf en goed zijn voor de wereld om je heen. In mijn boek heb ik dat vertaald naar zes vragen waar iemand regelmatig bij stil dient te staan.

Om mensen en teams te ondersteunen bij hun ontwikkeling publiceer ik elke maand een artikel over één van deze zes vragen. Met daarin oefeningen en activiteiten die helpen om antwoorden te formuleren. De eerste vraag die aan de orde komt: Wie ben ik?

Verder deel ik graag een podcast en een documentaire die ook beiden gaan over goed zijn en leiderschap.

En tot slot heb ik drie leestips. Boeken die ik met veel plezier heb gelezen de afgelopen weken. Én waar de vraag Wie ben ik? centraal staat!

GOED ZIJN | DEEL 1

WIE BEN IK?

“Wij zullen moeten kiezen
de waarheid of de schijn
je kunt jezelf verliezen
door nooit jezelf te zijn.”

Lees artikel op mijn website.
Lees artikel op LinkedIn

DEEL MIJN QUICKSCAN

Ken jij iemand die een antwoord zoekt op de vraag Wie ben ik? Zodat deze persoon zich verder kan ontwikkelen en de leiding over zijn leven in eigen hand kan nemen.

Laat deze persoon dan mijn Quickscan maken. Het neemt 7 minuten van je tijd in beslag en in ongeveer 20 tot 30 minuten worden de uitkomsten via Teams besproken. Na afloop stuur ik een document met de persoonlijke uitkomsten en suggesties voor oefeningen.

Wat het kost? Wat de respondent het achteraf waard vindt!

MAAK DE QUICKSCAN

INSPIRATIE

GOED PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Jacinda Ardern treedt terug als leider van Nieuw-Zeeland. Ze geeft aan dat het haar verantwoordelijkheid is om te weten of je de juiste persoon bent om te leiden op het juiste moment, of juist niet. En dat het belangrijk is om te weten of je genoeg energie hebt om de juiste persoon op de juiste plek te zijn.Belangrijke waarden voor haar van waaruit ze richting geeft aan haar werk en leven: vriendelijk maar sterk; empathisch maar vastberaden; optimistisch maar doelgericht.

Zeldzaam leiderschap wat daardoor wereldwijd indruk maakt. Inspirerend en hopelijk gaan we het meer zien in de toekomst.

BLOG NRC: Hoe de premier van Nieuw-Zeeland een toonbeeld van nieuw leiderschap werd – NRC

‘Weten wanneer te stoppen is een ondergewaardeerde eigenschap’ (demorgen.be)

DOCUMENTAIRE SINEAD O’CONNER

Mooie documentaire over een sterke persoonlijkheid die strijdt voor haar idealen en doet wat zij vindt dat goed is om te doen. En zich niet laat verleiden door roem en materialistisch succes.

Mooi om te zien hoe ze haar talent inzet om zich te uiten en de wereld mooier te maken. Bewonderingswaardig hoe rustig ze blijft in interviews waar ze wordt veroordeeld en op haar wordt neergekeken.

Het verhaal laat zien hoe belangrijk het is om niet te veroordelen. Verdiep je in de ander en zijn wereld en ervaringen.

In vrijheid leven is niet altijd eenvoudig. Zelfbeheersing, moed en wijsheid worden op de proef gesteld en uitgedaagd. Je wordt vaak niet begrepen. Mensen proberen je over te halen om bij jezelf weg te gaan en te doen wat ze denken dat goed is om te doen.

Verwonder je, laat je inspireren!
Ben benieuwd wat jij van de documentaire vindt!
NTR – NTR Documentaires – Het Uur van de Wolf

WIJ ZIJN DE WERELD

Hoe ziet de wereld eruit aan het einde van de 21ste eeuw? Jostein Gaarder stelt deze vraag aan zijn zes kleinkinderen van 0 tot 18 jaar. Met als doel om ze bewust te maken dat ze zelf mede bepalen wat het antwoord op deze vraag gaat worden.De vraag Wie ben ik? is de basis van het antwoord en de vervolgvragen van de schrijver aan zijn kleinkinderen.

Jostein Gaarder (1952) is ook de schrijver van succesvolle boek Het leven van Sofie.

REBELSE GENIEËN

“Alleen zij zijn vrij die proberen iedereen om hen heen vrij te maken.”“De kunst van het egoïstisch zijn betekent ook het begrijpen van je eigen plaats in dit grote onderling verbonden levende organisme dat de natuur is.”

Het ik als vertrekpunt is uitgevonden volgens dit boek in Jena, een kleine universiteitsstad in het hertogdom Saksen-Weimar. Met als doel om de wereld mooier te maken en te bevrijden dictators.

Een waargebeurd verhaal dat leest als een roman.

HET LIED VAN OOIEVAAR EN DROMEDARIS

Wie is Eliza May Drayden? Dat is de grote vraag in deze geweldige roman.

In elf verschillende verhalen, die op elkaar ingrijpen en samenhangen, wordt het antwoord gezocht. Dat blijkt alleen niet eenvoudig.

Dit boek is een van de mooiste romans die ik ooit heb gelezen.

Toen ik het uit had wilde ik opnieuw beginnen bij het eerste verhaal.

TOT SLOT

Dank voor je aandacht. Als je iemand kent die geïnteresseerd is in bovenstaand artikel, quickscan, podcast, documentaire en/of boekentips, stuur deze nieuwsbrief dan door naar die persoon.

In de volgende nieuwsbrief komt de vraag Waar wil ik naartoe? centraal te staan.

Geniet, rust uit
Laat je inspireren
Wees niet bang
Voel je vrij

Kies een richting
Kom in Actie

Ik hoop je snel weer te spreken.

Met vriendelijke groet,
Peter Roemeling

ELKAAR INSPIREREN?

JA, IK WIL EEN KEER MET JE AFSPREKEN

TIP, SUGGESTIE OF VRAAG?

IK BEN EEN EN AL OOR!

Website Website

Email Email

Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Profiel Profiel

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*